Istorie

1860 – Josef Jacobi înființează compania în Duderstadt, Germania.

1878 – Christoph Walther începe producția de cărămidă în Langenzenn, Germania.

1906 – Folosind un procedeu inovator de uscare, producția de țiglă ceramică din Duderstadt nu mai este afectată de umiditatea din atmosferă.

1919 – Producția de cărămidă din Bilshausen devine o ramură a afacerii Jacobi.

1925 – Investițiile în noi cuptoare și un dispozitiv cu abur, generator de energie electrică, fac ca munca din Langenzenn să fie mai eficientă.

1935 – Fabrica II din Bilshausen arde din temelii. În câteva luni, Josef Jacobi și fiul lui, Herbert Jacobi, o reconstruiesc, făcând-o mai mare și mai modernă.

1946 – Sediul central al Jacobi este mutat la Bilshausen.

1950 – Începe producția de țiglă solzi în Langenzenn.

1988 – Herbert Jacobi transferă conducerea celor doi fii ai săi, Helmuth și Klaus Jacobi. A cincea generație conduce de acum compania.

1991 – Cu un cuptor computerizat și tehnologia H-cassette, fabrica de țiglă ceramică din Duderstadt începe producția unor țigle solzi de înaltă calitate, cu cele mai moderne standarde.

1992 – În Bilshausen este inaugurată fabrica de țiglă ceramică IV, condusă de Klaus Jacobi, Herbert Jacobi, arhitectul Frauendorf și Helmuth Jacobi. (investiție 48 milioane DM).

O nouă fabrică de țiglă solzi și țiglă presată își începe activitatea în Langenzenn.

1995 – În Bilshausen fabrica V începe producția de țiglă ceramică presată de format mare.

Pentru o investiție de sub 2 milioane DM, este instalat un sistem de filtrare a gazelor de evacuare în fabrica din Langenzenn.

1998 – O nouă linie de glazurare extrem de modernă (20 milioane DM) în Bilshausen a înlocuit fosta unitate de producție.

La scurt timp după, cea mai modernă fabrică de țiglă ceramică din Europa, complet robotizată, este inaugurată în Langenzenn (30 milioane DM).

2000 – Fabrica V Jacobi din Bilshausen achiziționează al doilea cuptor pentru 15 milioane DM. Acest lucru crește capacitatea anuală de producție la 70 milioane de țigle ceramice presate de format mare.

2005 – Ca urmare a preluării 100% a Walther Dachziegel GmbH din Langenzenn, Jacobi Walther Dachziegel devine cea mai mare companie medie, administrată de o familie din industria germană a producției de țiglă ceramică pentru acoperișuri.

2010 – Max Jacobi (fiul lui Klaus Jacobi) se alătură companiei, începând astfel trecerea către a șasea generație a conducerii companiei Jacobi Walther Dachziegel.

2014 – A șasea generație este completată cu Lucas Jacobi (fiul lui Klaus Jacobi) și Dominic Jung (ginerele lui Helmuth Jacobi).

2017 – O centrală termică modernă începe să funcționeze la Bilshausen la sfârșitul anului 2016. Acest lucru permite companiei să producă o treime din cerințele proprii de energie electrică pentru a minimiza emisiile de CO2 și a economisi masiv energie.

În 2017 Jacobi Walther lansează website-ul www.dachziegel.de și stabilește standardul industriei pentru prezentarea de înaltă calitate a țiglelor ceramice pe internet.

Totul este pe cale să îndeplinească viziunea „200 de ani de Jacobi Walther Dachziegel”.